Exclusieve boomvormen

Ons verhaal

Vormbomen ons specialisme

Wij beschikken over een zeer ruim en uniek sortiment meerjarig voorgevormde bomen. Ons sortiment blijft altijd in beweging, doordat wij continu nieuwe vormen ontwikkelen.
Voor het kweken van een mooie vormboom is het selecteren van een geschikte boom van groot belang. Heeft de boom voldoende vertakkingen? Zitten deze op de juiste plaats? En heeft de boom voldoende groeikracht om te voldoen aan de eisen die we stellen? 
In de wintermaanden worden de geselecteerde bomen voorzien van een frame van bamboestokken, waarna ze worden opgeplant. De bomen worden minimaal tweemaal per jaar gesnoeid. Hiermee bereiken we dat er een intensivering van de vertakkingen optreedt. Dit komt de compactheid van de boom ten goede.
De aandacht en werk aan de zorg voor onze bomen resulteert in een jarenlang opgekweekt, hoogwaardig product. 

VORMBOMENBOEKET

Een vormbomenboeket bestaat uit meerdere vormbomen van dezelfde soort, die samen een geheel vormen. Dit samengestelde geheel is als een project aan te planten en geeft op elke locatie direct een karakteristiek beeld. Op onze kwekerij zijn voorbeelden te zien van een podium, maar ook van vierkante 'bogen' geknipt uit Fagus sylvatica, hoge bogen met smalle tussenwanden en hoge iglo's van Carpinus betulus. Van verschillende bomen zijn er ook in haakse hoeken geleide exemplaren, die tezamen een vierkant vormen.