Exclusieve boomvormen

Ons verhaal

Vormbomen: ons specialisme

Al sinds de oprichting van ons bedrijf kweken wij vormbomen. En hier zijn we goed in. We bieden een ruim en uniek sortiment meerjarig voorgevormde bomen. We ontwikkelen continu nieuwe vormen. Hierdoor blijft ons assortiment in beweging.
Voor het kweken van een mooie vormboom is het selecteren van een geschikte boom van groot belang. Heeft de boom voldoende vertakkingen? Zitten deze op de juiste plaats? En heeft de boom voldoende groeikracht om te voldoen aan de eisen die we stellen? 
In de wintermaanden worden de geselecteerde bomen voorzien van een frame van bamboestokken, waarna ze worden opgeplant. De bomen worden minimaal tweemaal per jaar gesnoeid. Hierdoor ontstaan er meer vertakkingen in de boom  met een dicht bladerdek tot gevolg. De aandacht en werk aan de zorg voor onze bomen resulteert in een jarenlang opgekweekt, hoogwaardig product. 

VORMBOMENBOEKET

Een vormbomenboeket bestaat uit meerdere vormbomen van dezelfde soort, die samen een geheel vormen. Dit samengestelde geheel is als een project aan te planten en geeft op elke locatie direct een karakteristiek beeld. Op onze kwekerij zijn voorbeelden te zien van een podium, maar ook van vierkante 'bogen' geknipt uit Fagus sylvatica, hoge bogen met smalle tussenwanden en hoge iglo's van Carpinus betulus. Van verschillende bomen zijn er ook in haakse hoeken geleide exemplaren, die tezamen een vierkant vormen.